نقطه ضعفهای فروش اینترنتی در ایران
تقریبا هم ما خرید اینترنتی انجام داده ایم. یا حتی به یک فروشگاه اینترنتی برای دیدن محصولاتشان مراجعه کرده ایم. در این میان خرید و فروش اینترنتی مزایا و معایب بسیاری دارد. یکی از مزایای ان میتواند صرفه جویی در زمان و انرژی باشد. و معایب ان نیز میتواند کلاه برداری های اینترنتی و موارد دیگر نیزی باشد. در این مطلب به نقطه ضعف های فروش اینترنتی در ایران میپردازیم.
1? هزینههای وب سایت
برای اینکه یک سایت حرفه ای سر پا بماند هزینه های زیاد باید بدهیم. یک سایت حرفه ای باید طراحی متناسب با نوع کسب کار داشته باشد که کاربران استفاده بیشتری از آن ببرند. امنیت آن برقرار باشد تا افراد نیز بتوانند به آن اعتماد کنند و حتی برای خود صاحبان سایت نیز باید امنیت وجود داشته باشد تا سیستم آن ها هک نشود. یک سایت حرفه ای باید کاملا دقیق بهینه سازی و سئو شود تا نتیجه خوبی از آن بتوان گرفت. اما تمام این اقدامات واقعا هزینه بر و زمان بر است و افراد کمتری در ایران میتوانند سایت با این ویژگی ها به کاربران ارائه دهند.
2? هزینههای زیرساخت
هرچند در این روش شما هزینه ای بابت تهیه فروشگاه پرداخت نمیکنید، اما باید در مورد هزینههای فضای فیزیکی برای آماده کردن سفارش، انبار کردن کالاها و فضایی برای کارکنان برای این کارها فکر کنید.
3? هزینه های تبلیغات
در حالی که بازاریابی آنلاین میتواند راهی بسیار کارآمد برای جذب مشتری مناسب برای محصولات شما باشد، اما بودجه سخاوتمندانهای را میطلبد.
4? جلب اعتماد مشتری در فروش اینترنتی در ایران
ایجاد نام تجاری قابل اعتماد ممکن است دشوار باشد، بهخصوص بدون داشتن یک تجارت فیزیکی با سابقه و تعامل رو در رو بین مشتریان و کارکنان فروش. شما باید هزینههای راهاندازی یک سیستم خدمات خوب به مشتری را بهعنوان بخشی از کسبوکار آنلاین خود در نظر بگیرید.
5? افزایش رقابت
با تجارت الکترونیکی نه تنها مشتریان بالقوه افزایش مییابند، بلکه تعداد رقبا نیز بیشتر میشود. دستیابی به مشتریهای جدید امکانپذیر است، اما فقط با داشتن یک استراتژی SEO و بازاریابی درونی برای جذب بازدیدکنندگان به وب سایت و مهمتر از همه با سرمایه گذاری خوب در کمپینهای Google AdWords و شبکههای اجتماعی ممکن است.
6? عدم تماس فیزیکی با محصول در فروش آنلاین در ایران
در فروشگاه آنلاین، مشتریان نمیتوانند محصولات را لمس کنند یا آنها را امتحان کنند. به همین دلیل نوشتن متن و عکسبرداری بسیار مهم است، آنها باید اقناع کننده باشند و مشتریان را به خرید دعوت کنند. توضیحات محصول باید جامع باشد و کلیه مشخصات فنی را ارائه دهد. عکسها باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند و محصولات را از زاویههای مختلف نشان دهند. بسیاری از وبسایتهای ایرانی از این جهت مشکل دارند.
7? خریدارانی که ممکن است کم طاقت باشند
اگر مشتری شما در فروشگاه آنلاین سوالی دارد، یک فروشنده باید آماده پاسخگویی به آنها باشد. با این حال، یکی از نقطه ضعفهای تجارت الکترونیک این است که اکثر کسب و کارها در پاسخگویی به سوالات مشتری با تأخیر عمل میکنند.
واقعیت این است که بیشتر مشتریان انتظار دارند در کمتر از یک ساعت، پاسخی دریافت کنند. اگر پاسخ دادن به پیام آنها به تأخیر بیفتید، آنها میتوانند عصبانی شوند و به جای آن در مکان دیگری خرید کنند. شما باید 7 روز هفته و به صورت 24 ساعته آنلاین باشید.
8? افزایش پیدا کردن تفاوت قیمت محصولات
در چند سال گذشته یکی از بزرگترین مزیتهای فروش اینترنتی، قیمت مناسب محصولات عرضه شده بود. این در حالی است که قیمت محصولات یک عامل مهم در تصمیم گیری خریدار است. ولی امروزه این نکته دیگر در مورد فروش اینترنتی صادق نیست و در خیلی از موارد قیمت محصولات ارائه شده خیلی بیشتر از قیمت واقعی آنهاست. این امر باعث میشود خریدار، خرید سنتی را ترجیح دهد. در حقیقت این مزین حالا به یکی از نقاط ضعف فروش آنلاین در ایران بدل شده است.
بسیاری از سایتهای ایرانی به همین دلیل در حال از دست دادن مشتریان خود هستند.
9? پایین آمدن کیفیت محصولات نسبت به گذشته
میتوان گفت کیفیت محصول بعد از قیمت آن، دومین فاکتور مهم در خرید است. در یکی دو سال اخیر کیفیت محصولات نسبت به گذشته افت چشمگیری داشته است. این موضوع میتواند فروش آنلاین در ایران را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد.
منبع: ماهور وب